TRELLO

 

 

trello, een overzichtelijke planning maken

Hoe houd je precies bij wie wat doet als je in een team samenwerkt? Waar staan alle documenten opgeslagen? Welke communicatie is er over iedere taak geweest? Met Trello ben je van al deze zorgen kwijt. Trello is namelijk dé website om een overzichtelijke planning te maken. Trello laat alle taken, rollen, data en personen in één overzicht staan.

WAT IS TRELLO, EN HOE WERKT HET? 
Trello is een gebruiksvriendelijke tool die bedoeld is om projecten te managen. Het idee van Trello is dat je met een soort online prikboord werkt. Op het prikboord is het ook mogelijk om aparte borden te maken. Voorbeelden van borden zijn: ‘nog te doen’, ‘mee bezig’ en ‘gedaan’. Op deze borden kun je weer aparte lijstjes maken met bijvoorbeeld taken erop. Je kunt natuurlijk ook borden maken zoals ideeën, aantal gewerkte uren & linkjes waar je informatie uit wilt halen. Trello vertelt je wie waaraan werkt en wat de voortgang is.

WAAROM TRELLO? 
Wat Trello erg fijn maakt is dat je taken af kan strepen als je klaar bent met een bepaalde taak. Dit werkt erg motiverend omdat je precies kan zien wat af is en dus bij het boord ‘gedaan’ staat. Daarnaast is het erg handig dat je teamleden kunt toevoegen. Trello heeft erg veel voordelen, een aantal hiervan staan hieronder genoemd.

Voordelen Trello

 • Snel overzicht van de status en voortgang van een project
 • Je kan tegelijk met een heel team aan het board werken
 • Trello is een gratis website / app.
 • Makkelijk je to-dolijst verdelen: idee – te doen – mee bezig – gedaan
 • Je ziet in één oogopslag wat er af is en wat er nog gedaan moet worden

Hoe werk je met Trello?

Bekijk eerst de video hiernaast om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden van Trello zodat je eruit kan halen wat erin zit. Daarna kun je het onwikkelingsboard van Trello bekijken en ook een paar voorbeelden van boarden / kaarten en lijstjes bekijken voor inspiratie.

SLACK

Wat je moet weten over Slack

Slack is een communicatietool voor collega’s van een bedrijf, ook wel een ‘teamchat’ genoemd. De vraag is of dit programma het werken in een kantoor overbodig maakt. Slack wordt dus ook wel ‘het beste virtuele kantoor’ genoemd. 

WAT IS SLACK?
Slack kun je vergelijken met een virtueel kantoor. Met Slack kun je alle communicatie en organisatie van een bedrijf bij elkaar ‘stoppen’. Slack is op elk apparaat beschikbaar, zelfs op de smartwatch kan je dit programma openen. Slack is eigenlijk een teamchat waarbij er zowel privé als open chats mogelijk zijn. Iemand maakt een Slack voor het bedrijf aan en de rest kan met een mail-adres en wachtwoord inloggen. Binnen het bedrijf kunnen verschillende teams met elkaar overleggen. Voor elk team kan de beheerder een channel aanmaken en aangeven welke mensen toegang hebben tot de verschillende groepen. 

Real-time berichten sturen, archiveren en zoeken voor moderne teams

FUNCTIES VAN SLACK

 • Binnen projectgroepen chatten
 • Links delen
 • Direct chatten
 • Bestanden delen
 • Online agenda’s
 • Mogelijkheid om te zoeken in eerdere conversaties

WAAROM SLACK?
Het makkelijke aan Slack is dat het op elk apparaat beschikbaar is, van desktop tot op de smartwatch. Daarnaast is Slack erg makkelijk te gebruiken, speels en ook nog eens erg mooi. 

Hoe werk je met Slack?

Bekijk eerst via Youtube hoe Slack precies werkt. Voor meer informatie kan je nog de website bekijken.

EVERNOTE

Evernote, een digitaal notitieboek

Het is onmogelijk om alles te onthouden. Evernote biedt hier een oplossing voor. Evernote zorgt er namelijk voor dat jij overzichtelijk al jouw gegevens in één website en app kwijt kan. Daarnaast ontstaat er veel minder stress in je hoofd.  Evernote is een online software die als doel heeft als tweede geheugen van mensen te werken. Hierbij kan alles opgeslagen en teruggevonden worden. Aantekeningen, foto’s, websites en bestanden kunnen makkelijk en overzichtelijk online via online software, desktop applicaties en mobiele apps opgeslagen worden. 

WAT IS EVERNOTE? 
Evernote is een website of app waar je notities in kwijt kunt. Je hebt hierbij oneindig veel opties. Je kunt bij het maken van notities categoriën maken waardoor je makkelijker notities terug kunt vinden en het dus veel overzichtelijker wordt. Wat het ook makkelijk maakt om notities terug te vinden is dat je labels kan maken. Dit is een tag waardoor je notities makkelijk kunt vinden. Voorbeelden van een categorie is bijvoorbeeld ‘administratie’ hier kun je dan van elk kwartaal overzichtelijk je notities bewaren en makkelijk terugvinden.

Evernote is een paperless administratie-, projectwerk- en archiefsysteem dat je complete hoofd en kast leegt, om plaats te maken voor rust en ruimte

Gerald Essers

FUNCTIES

 • Notities delen met anderen
 • Notities omtoveren tot PDF
 • Van de notities een openbare link maken om met anderen te delen
 • Afbeeldingen en spraakberichten aan de notities toevoegen
 • Notities via internet bekijken
 • Allerlei mogelijkheden qua opmaak

HOE WERKT EVERNOTE?
Evernote werkt met notebooks waarin notities worden gemaakt. Dit kunnen zowel teksten, foto’s, gescande documenten, bestanden en snapshots vna webpagina’s zijn. Het is ook mogelijk om een note uit meerdere items te laten bestaan. Bijvoorbeeld om een foto te voorzien van een korte omschrijving en een PDF-bestandje. Er kunnen ook verschillende tags worden toegevoegd waardoor je jouw documenten makkelijker kan terugvinden.

VOORDELEN EVERNOTE

 • Er zijn veel opties voor de opmaak
 • De app werkt op elk apparaat en synchroniseert erg makkelijk
 • De meeste functies zijn gratis
 • Evernote synchroniseert je notities met al je apparaten
 • Er zijn erg veel functies om je notities te organiseren

Hoe werk je met Evernote?

Om een beter beeld te krijgen wat alle mogelijkheden zijn, en hoe je met Evernote precies werkt kan je het best eerst naar dit filmpje kijken. Als je dit hebt gedaan kan je ook de website bekijken.